Followers

Sunday, 13 February 2011

PAMPERS @ CLOTH DIAPERS

Hari Ahad yang lepas, hb pergi ke Giant untuk membeli sedikit barang. Biasanya kami membeli barang di MyDIN, tetapi disebabkan malas, p g jer Giant yang baru buka kat rumah ni. Terlanjur hb g Giant, saya kirim la beli pampers utk Ainie, Drypers. Punya la hb terkejut tgk pampers Drypers saiz XL harga RM40++. Mahalnya. Biasa kami beli satu bag RM35 sahaja di MyDIN. Dan kadang2 saya beli kat kilang Drypers je. Lagi murah. So next time beli kat kilang, senang.

Saya ingin cuba bagi Ainie pakai CD dan telah saya order n dah dapat dah pun. Tapi malangnya Ainie tak sesuai pakai walaupun saiz yang saya beli besar (18kg). Cawatnya pendek n nampak tak selesa pada Ainie. Bukan apa, saje utk pakai waktu di rumah.

Untuk 'Alim, dah ada 4 koleksi dan ini antaranya.

Saya pakaikan pada 'Alim waktu tengahari dan petang jer. Pagi n malam pakai pampers. Anak lelaki ni kuat kencing, baru pakai 3 jam dah lenjun, saje nak berjimat sikit. Kalau ada yang berminat boleh tgk2 kat SINI. Fabriknya memang lembut, selesa utk baby. Mudah untuk dicuci. Mesra alam gitu.

9 comments:

  1. wah tak sesuai dgn aini ke?
    alamak sori ju. alamatnya alim jugakla yg pakai ye??

    ila mayb nak pos surat jumaat ne.kalau jadi.ju nak ila poskan ke barang ju yg kat nini tue??

    ReplyDelete
  2. Kak Ju...klu Drypers RM35...tu bg kami msih dikira mahal......
    Aleesya hanya serasi dgn dryper shj..jenam lain wapun mahal...ttap x thn....kulit dia cepat snctip...
    Cara kami berjimat cam ni....
    stiap sabtu & ahab kami akan belek2 paper Metro.....kekadang Care4 & Giant ada buat offer....
    Care4 kadang2 buat offer dryper bleh smp..RM29 jer....
    masa tu kami akn bli 2@3 pack sekali....buat stok.....
    nnt ble ada offer & ada duit lbih kami bli lagi......
    Kat w.maju ni x susah nk buat pilihan...Care4 ader...Giants dekat jugak la...Tesco ada...
    so sapa yg buat offer...kami serbu...heheh
    bgitulah cara kami berjimat...
    kilg
    Dryper tu kat mana k.Ju???

    ReplyDelete
  3. yati : o yer ker yati..ainie n 'alim mmg tak tahan dgn yg lain..drypers jer.. kilang tu dekat dgn rumah k.ju n adik keje kat situ, so dapat la beli satu kotak RM95 utk semua saiz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. ila : ha ah, nampaknya 'alim le yg guna nanti.. o yer ker ila..ok nanti sy g tau kat nini yer..

    tq

    ReplyDelete
  5. salam kak jue, saya berminat nak beli drypers drpd adik kak jue. boleh ke? if boleh, minta tlong respons komen ni ek. tq. (orangeintrouble@gmail[dot]com)

    ReplyDelete
  6. Kak ju..saya pun berminat nak.beli.dryperd.drpd.adik.kak ju?boleh tak???respons di loveme_sakura@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. kak ju sy pun nak bli dr adik kak ju...nak bli byk trus...senang..mntak tlg kak ju respond sy di ema_marina1@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Assalaamualaikum ju,,sy pun berminat nk beli drypers murah..nk beli banyak ni sbb keluarga besar dan ramai..kos hidup pula makin tinggi sedih sangat2..mohon ju sms/whatsapp saya 0126874092 puan jannah.. Tinggal area gombak.. Atau email detail pada saya gienahafizin@yahoo.com.my

    ReplyDelete