Followers

Monday, 27 June 2016

Sambutan Hari Raya

Tahun ni merupakan tahun yg paling simple dlm menyambut Hari Raya.
Sebab apa simple, tak ada persiapan langsung.
Baju kurung ibu n ainie, baju melayu Alim adalah kain yg dibeli thn lepas, suruh mak je buat kat kampung. Suami plak katanya tak yah beli, baju2 lama byk.
Lagipun tahun ni, mungkin raya tidak disambut sgt meriah sbb mungkin ku dlm pantang 😁.
Due 9hb 7. Masih menanti dgn penuh debaran..
Baju2 baru anak2 pun tak beli sbb baju2 thn lepas yg dibeli masih baru dan elok dipakai.
So tak yah membazir 😊.

Biskut raya langsung yak beli. Buat.... lagi le idak... hehe...
Tahun ni juga saya tak pegi mana2 bazar ramadhan seperti thn2 lepas. Suami je yg pegi kalau nak apa2 kuoh atau air.
Dan tahun ini juga tak menjejakkan kaki ke shopping2 kompleks utk merasai kemeriahan sambutan raya... Tgk kat 'tibi' je atau kat fb yg dishare oleh kawan2.

Teringat masa zaman kerja dulu. Pantang ari Jumaat, mesti tak duk kat opis. Pegi ukir Jln TAR, mula2 g survey harga, next weeknya g beli plak.. Seronok tgk kemeriahan masing2 membeli persiapan raya utk family. Tapi itu hanya kenangan bekerja, 7 thn lepas 😊.

Pejam celik, pejam celik, ripe dh msk hari ke 23 kita berpuasa dan kandungan sudah memasuki 38 mggu 4 ari. Semoga dipermudahkan segalanya nanti. Amiinn...

Ni gamba Iftar bersama family, pada hari ke 21 Ramadhan



1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete